Planeta Campus | L'Hospitalet del Llobregat, Spain | Grupo Planeta, 2017
x

This is an atypical project for Lagranja Design: an educational facility, located at a former courthouse in L’Hospitalet del Llobregat (Barcelona). The building, slightly deteriorated, was transferred by the city hall to the Planeta publishing group to make it a training center with the condition of letting the citizens use some of the facilities for social and cultural purposes. So Lagranja Design worked to transform the old building into a modern, functional college that it’s connected to its surroundings.
The biggest impact comes from the façade change, that needed a contemporary look. The frontal façade is covered by a white metal mesh that brings a technological look to the place while becoming a landmark for the city.
Another key intervention comes from the addition of a big auditorium to the building, that will also host the city’s cultural activities. It is built on a slope and takes up two floors.
The building will hosts more than 4000 students and it’s located on La Farga de l’Hospitalet, a new cultural area on the rise… So, of course Lagranja Design had to be there!

 

Photography: Joan Guillamat

 

Cerrar shop online