Planeta Campus

Planeta Campus

L'Hospitalet del Llobregat, Spain

Grupo Planeta,
2017

This was an atypical project for Lagranja Design, as it implied redesigning an educational facility, located at a former courthouse in L´Hospitalet del Llobregat, Barcelona.
The building, slightly deteriorated, was transferred by the City Hall to Grupo Planeta with the aim of transforming it into a training center.

The condition was to allow the citizens to use some of the facilities for social and cultural purposes. Therefore, Laranja Designed stepped in to transform the old building into a modern, functional college that is connected with its surroundings.

 

 

Photography © Joan Guillamat

The Eye Lamp is a bespoke lumminaire specially designed to emphasise the staircase volume.

 
SEE MORE EYE LAMP ATELIER

Another key intervention represents the addition of a big auditorium to the building. The space, built on a slope and taking up two floors, will host the city´s cultural activities.
The new building can accommodate more than 4000 students and is located on La Farga de L´Hospitalet, a new cultural area on the rise.

The biggest impact is generated by the façade that was given a contemporary look. The frontal side is covered by a white metal mesh that adds a technological touch and transforms the entire building into a city landmark.

Volver arriba